ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α. ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α. ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 ο νέος Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) κ. Χρήστος Γ. Καραγιάννης συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄.

Κατά την ωριαία σχεδόν συνάντησή τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ικανοποίησή του που νέοι άνθρωποι με όραμα και δυναμισμό αναδεικνύονται σε καίριες θέσεις ευθύνης. Ο Κοσμήτωρ κ. Καραγιάννης ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Μακαριώτατο για τη συνεχή και ουσιαστική του συμβολή στην ανάδειξη και προαγωγή του έργου της Θεολογικής Σχολής και των θεολογικών σπουδών ευρύτερα.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραγιάννης προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο τον τόμο των Πρακτικών του Ε΄ Επιστημονικού Συμποσίου Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης, το οποίο διοργανώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τον Ιστορικό Τομέα του Τμήματος Θεολογίας, σε συνεργασία με όμορα ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Εν όψει μάλιστα της επικείμενης διεξαγωγής του ΣΤ΄ Επιστημονικού Συμποσίου Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης, το οποίο προγραμματίζεται να λάβει χώρα 9-11 Οκτωβρίου 2020 διαδικτυακά, ο κ. Καραγιάννης απηύθυνε προς τον Μακαριώτατο ένθερμη πρόσκληση εκ μέρους της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου, να ευλογήσει τις εργασίες του με την προσωπική παρουσία και συμμετοχή του.

Από την Κοσμητεία
της Θεολογικής Σχολής

- Πηγή Φωτογραφιών: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών