ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΟΝ ΟΜΟΤΙΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α. ΒΛΑΣΙΟ ΙΩ. ΦΕΙΔΑ - [17.04.2024]

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΟΝ ΟΜΟΤΙΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α. ΒΛΑΣΙΟ ΙΩ. ΦΕΙΔΑ - [17.04.2024]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πλήρη επιτυχία και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) κ. Βλάσιο Ιω. Φειδά.

Η σεμνή τελετή διεξήχθη με την υψηλή παρουσία της  Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίου Βαρθολομαίου Α΄ και του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β΄.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο, παρουσία των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος Καθηγητών Νικ. Θωμαΐδη, Σπ. Βλαχόπουλου, Δ. Καινούργιου και Αχ. Χαλδαιάκη, του Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητή κ. Ευστάθιου Ευσταθόπουλου, και του Αντιπρύτανη Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Χρήστου Καραγιάννη.

Ακολούθησε παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας κ. Ιωάννη Αντ. Παναγιωτόπουλο και ανάγνωση του Ψηφίσματος και Επίδοση της περγαμηνής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδη. Στη συνέχεια, έλαβε χώρα επίδοση τιμητικής πλακέτας στον τιμώμενο από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλία του τιμώμενου Επίτιμου Καθηγητή κ. Βλασίου Ιω. Φειδά με τίτλο: «Η σύγχρονη οικουμενική προοπτική της πολυεθνικής ορθοδόξου Διασποράς.

Μεταξύ των επιφανών προσωπικοτήτων του ακαδημαϊκού, πολιτικού και εκκλησιαστικού χώρου, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γ.Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης, Καθηγητής κ. Οδυσσέας Ζώρας, ο  πρ. Υπουργός και Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Ομότιμος Καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, οι Μητροπολίτες Λαοδικείας,  Ανέων,  Μεσσηνίας, Περιστερίου, Σύρου, Νέας Ιωνίας, Λαρίσης, Ύδρας, Ν. Σμύρνης, Φθιώτιδος, Κορίνθου, Βελεστίνου, Θηβών, Γλυφάδας, Ηλείας, Ιρλανδίας, οι Επίσκοποι Τανάγρας Διευθυντής του Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Βερενίκης, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Διευθυντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, η πρώην πρύτανις του Ε.Μ.Π. κ. Τόνια Μοροπούλου, οι Κοσμήτορες των Σχολών του Ε.Κ.Π.Α., καθώς και σημαντικός αριθμός Καθηγητών, φοιτητριών και φοιτητών.

Εκ της Κοσμητείας
της Θεολογικής Σχολής

ΦΩΤΟΘΗΚΗ