ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΑΣΕΠ)

ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΑΣΕΠ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Κοσμητείες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουν στη θεολογική κοινότητα ότι κατόπιν σχετικής παρέμβασης των δύο Κοσμητόρων Αν. Καθηγητή Χρήστου Καραγιάννη και Καθηγητή Χρυσοστόμου Σταμούλη το Υπουργείο Εσωτερικών διά του Υπουργού κ. Μάκη Βορίδη αποδέχθηκε το δίκαιο αίτημα της συμπερίληψης των πτυχιούχων Θεολόγων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πλήρωση θέσεων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα.

             Η επίσκεψη των δύο Κοσμητόρων στον κ. Υπουργό την 11η Απριλίου 2022 απέφερε καρπούς κι έτσι ένα αίτημα 20 και πλέον ετών εισακούστηκε με αποτέλεσμα στον επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα, 43 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, μεταξύ των υποψηφίων και πτυχιούχοι Θεολόγοι. Με την απόφαση αυτή ανοίγονται νέοι ορίζοντες στην επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων των Θεολογικών Σχολών και ταυτόχρονα αναδεικνύεται ο πολυδιάστατος ρόλος που αυτές υπηρετούν με τα τέσσερα Τμήματά τους  στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

             Οι Κοσμητείες των αρχαιότερων Σχολών των δύο εμβληματικών Πανεπιστήμιων της χώρας εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την ανάδειξη του ρόλου των Θεολόγων στην Εκκλησία και στην κοινωνία.

Εκ των Κοσμητειών