ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΚΑΙ Ε.Κ.Π.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
Συνεργασία Δήμου Στυλίδας και Ε.Κ.Π.Α. για την ανάδειξη και αξιοποίηση της θρησκευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Δυναμική συνεργασία ξεκινούν ο Δήμος Στυλίδας με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το κορυφαίο εκπαιδευτικό και ερευνητικό ίδρυμα της χώρας, με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση της θρησκευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ανατολική Φθιώτιδα.

    Η προγραμματική συμφωνία υπογράφτηκε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ), στο Πάρκο του Λαού στη Στυλίδα παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Βουλευτή κ. Σαρακιώτη, εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Δημάρχου κας Βιργινίας Στεργίου και πολιτών του Δήμου Στυλίδας.

     Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκπροσώπησαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Βούλγαρης, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Χρήστος Καραγιάννης, ο Καθηγητής Ωκεανογραφίας κ. Σεραφείμ Πούλος και ο Καθηγητής της Χημείας κ. Νικόλαος Θωμαΐδης.

    Με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Χρήστος Καραγιάννης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το γεγονός, για τον πρόσθετο λόγο ότι έλκει την καταγωγή του από την περιοχή της Στυλίδας, σημειώνοντας: «Είναι πολύ σημαντική ημέρα για το Δήμο Στυλίδας και εξίσου σημαντική για το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η προγραμματική συμφωνία που υπογράφηκε ανοίγει νέους ορίζοντες καθώς πλέον η έρευνα μπορεί να συνδεθεί με την παραγωγή και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Στυλίδας προκειμένου να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του δίνονται να ανοίξει νέους δρόμους και να δώσει μια βιώσιμη ανάπτυξη στον τόπο» 

    Η προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση της θρησκευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί πάγια και διαχρονική εκπαιδευτική και ερευνητική προτεραιότητα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από την Κοσμητεία
της Θεολογικής Σχολής

 

Πηγές

- ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

- LamiaReport.gr