ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α. (ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2020-21)

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 η καθιερωμένη, κατ᾽ έτος, υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες, που επικρατούν όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά παγκοσμίως, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δεν επέτρεψαν την τέλεσή της με φυσική παρουσία των παρευρισκομένων.

Παρά ταύτα, θα ήταν άδικο οι πρωτοετείς φοιτήτριες και φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 να μην τύχουν της εκδήλωσης του ενδιαφέροντος που μέσω της τελετής αυτής κάθε νέα και νέος φοιτητής προσλαμβάνει με την είσοδο του στην αρχαιότερη Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. από το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό της.

Έτσι, υπό αυτές  τις συνθήκες, η τελετή πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και την λάμπρυναν με την παρουσία τους εμβληματικές μορφές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Συγκεκριμένα εκτενή, πλούσιο θεολογικών μηνυμάτων, χαιρετισμό, απηύθυνε -για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της υποδοχής των πρωτοετών- ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄ και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, ο οποίος σε ζωντανή σύνδεση, λίγες μόλις ημέρες αφότου εξήλθε νικητής και ακμαίος από την περιπέτεια του ιού, ανέγνωσε πατρικό μήνυμα αγάπης και πνευματικής ενίσχυσης των συμμετεχόντων.

Ακολούθησε μήνυμα του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μελετίου-Αθανασίου Δημοπούλου, ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα μέλη της Θεολογικής Σχολής, τόνισε τη μέριμνα των Πρυτανικών Αρχών για τη βελτίωση των υποδομών της και την περαιτέρω ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το ανθρώπινο δυναμικό της.

Τέλος, τους νέους φοιτητές καλωσόρισαν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής  Αν. Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης, η Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Καθηγήτρια κ. Ιωάννα Στουφή-Πουλημένου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος (Κατερέλος), Καθηγητής, και εκπρόσωποι των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων των δύο Τμημάτων.

Η Κοσμητεία ευχαριστεί τους παριστάμενους για τη συμμετοχή τους και εύχεται η τελετή του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 να τελεστεί διά ζώσης έτσι ώστε όλοι μαζί, εκ του σύνεγγυς, να βιώσουμε την εμπειρία της απρόσκοπτης υποδοχής και εκδήλωσης του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που τυγχάνουν τα νέα μέλη της.

Εκ της Κοσμητείας
της Θεολογικής Σχολής