ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ  ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

- [ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΦΩΤΟΘΗΚΗ] H Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται στον τομέα της ασφάλειας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των υποδομών της, συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της αναβάθμισής τους και αποκτά ένα σύγχρονο πρόσωπο, το οποίο συνάδει με το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών, που καθημερινά, με την εργώδη συνδρομή των διακεκριμένων μελών ΔΕΠ, του ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού, παρέχει στις εγκαταστάσεις της σε φοιτητές και ερευνητές.

Νέες οθόνες (SMART TV) τελευταίας τεχνολογίας -με καλαίσθητα πλαίσια ασφαλείας- τοποθετήθηκαν στις εισόδους των τριών αμφιθεάτρων και των δύο αιθουσών οπτικοακουστικής διδασκαλίας με σκοπό την πληροφόρηση των φοιτητών για το μάθημα, που ανά ώρα πραγματοποιείται, και με στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία της Σχολής.

Παράλληλα, με την συνδρομή της Εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τοποθετήθηκαν νέα συστήματα συναγερμού στους δύο κομβικής σημασίας για την απρόσκοπτη διοικητική και ερευνητική διαδικασία χώρους της Σχολής, στη Γραμματεία και στη Βιβλιοθήκη. Διοικητικά έγγραφα, εξοπλισμός, καθώς και θησαυροί, όπως παλαίτυπα και χειρόγραφα βιβλία, είναι μετά από 20 και πλέον έτη, διάστημα κατά το οποίο είχε τεθεί σε αχρησία το προγενέστερο σύστημα συναγερμού, «θωρακισμένα» και τίθενται με ασφάλεια στη διάθεση των μελών ΔΕΠ, των ερευνητών, των φοιτητών  και των υπαλλήλων.

Η Κοσμητεία εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς τον Πρόεδρο της Εταιρείας Καθηγητή Αναλυτικής Χημείας κ. Νικόλαο Θωμαΐδη, ο οποίος αφουγκράστηκε το δίκαιο αίτημά της, εισηγήθηκε την ικανοποίησή του, και κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου προέβη στη δωρεά των δύο νέων συστημάτων συναγερμού, προσδίδοντας ένα αίσθημα ασφάλειας στην πανεπιστημιακή κοινότητα, το οποίο πολλάκις στο παρελθόν με διάφορες παραβιάσεις, είχε απωλεσθεί.

Επιπλέον, ευχαριστεί τον στενό συνεργάτη κ. Δημήτριο Αλεξόπουλο, ο οποίος για άλλη μία φορά συνέδραμε τα μέγιστα τόσο στην άρτια προετοιμασία και υλοποίηση του έργου της τοποθέτησης των οθονών, όσο και στην επεξεργασία του προβαλλόμενου σε αυτές υλικού, που θα επικαιροποιείται και θα εμπλουτίζεται στην πάροδο χρόνου.