ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΚΠΑ)

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΚΠΑ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ανάληψη των ευθυνοφόρων καθηκόντων στην Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ το Σεπτέμβριο του 2020, ως στόχος, μεταξύ των άλλων, τέθηκε η αντικατάσταση του ηλικίας 47 ετών, πεπαλαιωμένου ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, ο οποίος αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τη λειτουργικότητα του κτηριακού συγκροτήματος και τις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού του.

Παρά το γεγονός ότι το κτήριο δεν είχε ενταχθεί στον εν εξελίξει διαγωνισμό για την αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού των εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιόπολης, ο κ. Πρύτανης Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος εισάκουσε το δίκαιο αίτημα που μετ’ επιτάσεως τέθηκε και προβαίνοντας στις απαιτούμενες ενέργειες συμπεριέλαβε το κτήριο της Θεολογικής Σχολής στις υπό αναβάθμιση εγκαταστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το διήμερο 10-11 Δεκεμβρίου 2022, ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των παλαιών πινάκων χαμηλής τάσης, και η τοποθέτηση ενός νέου υπερσύγχρονου, ο οποίος έρχεται να ενισχύσει τις υποδομές της Σχολής μας προσδίδοντας ασφάλεια και ενεργειακή λειτουργικότητα.

Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, αντικαταστάθηκαν στα τρία αμφιθέατρα της Σχολής -με μέριμνα της Εταιρείας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΑΔΠΠΑ) και ειδικότερα του Προέδρου της Καθηγητή κ. Νικολάου Θωμαΐδη- τα επίσης 45 ετών θερμαντικά σώματα (falk oil) με νέα πιο αποδοτικά, τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό την καλύτερη θέρμανση των κεντρικών χώρων διδασκαλίας της Σχολής μας. Με την τοποθέτηση των νέων αυτών σωμάτων η Θεολογική Σχολή πετυχαίνει, εντός δύο ετών, την  αναβάθμιση των πηγών θέρμανσης σε ποσοστό 60%, καθώς ως γνωστόν πέρυσι αντικαταστάθηκαν και τα σώματα της ανακαινισθείσας Αίθουσας Α΄. 

Πρόκειται για δύο έργα ουσίας, σε επίπεδο υποδομών, τα οποία έρχονται να αντιμετωπίσουν χρόνια προβλήματα και να συνδράμουν στην παροχή καλύτερων συνθηκών διδασκαλίας, έρευνας και εργασίας στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται τόσο προς τον κ. Πρύτανη Μελέτιο Αθανάσιο Δημόπουλο, όσο και προς τον κ. Νικόλαο Θωμαΐδη, για την μέριμνα και την φροντίδα που επιδεικνύουν στην εργώδη  προσπάθεια που καταβάλλεται για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Εκ της Κοσμητείας
της Θεολογικής Σχολής