Αρχική σελίδα » Η Θεολογική Σχολή » Μουσείο Βιβλικής και Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Τέχνης

Μουσείο Βιβλικής και Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Τέχνης

Το Μουσείο Βιβλικής και Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του αειμνήστου Καθηγητή Βασιλείου Βέλλα και λειτουργεί από το 1969.

Στεγάζεται στο Κτήριο της Θεολογικής Σχολής και στα εκθέματά του συμπεριλαμβάνονται εκμαγεία της Στήλης του Χαμμουραμπί, του Μαύρου Οβελίσκου του Σαλμανάσσαρ Γ΄ και της Στήλης του βασιλιά της Μωάβ Μεσά. Επίσης, αναπαραστάσεις της Σκηνής του Μαρτυρίου, του Ναού του Σολομώντος και του Ναού του Ηρώδη, τρισδιάστατος γεωφυσικός χάρτης με τις σημαντικότερες θέσεις της Παλαιστίνης, καθώς και πιστά αντίγραφα λατρευτικών και καθημερινής χρήσης αντικειμένων του αρχαίου Ισραήλ
και της Χαναάν (ειδώλια, είδη οπλισμού, νομίσματα κ.ά.).

- Ψηφιακή περιήγηση στη συλλογή ευρημάτων του Μουσείου (παρουσίαση)
Επιμέλεια: Επικ. Καθ. Θεολογικής Σχολής (Τμήμα Θεολογίας) κ. Χρήστος Καραγιάννης

Oδηγία λήψης: Στο παράθυρο ασφαλείας που θα εμφανιστεί επιλέγετε κανονικά "Να γίνει η λήψη ούτως ή άλλως".

Επιπλέον η βιβλιοθήκη του Μουσείου παρέχει βιβλιογραφικό υλικό με φωτογραφίες και στοιχεία για ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιστίνης.

Τέλος, το Μουσείο διαθέτει αριθμό γυάλινων προβολικών πλακών με θεματολογία από το χώρο της Αρχαίας Εγγύς Ανατολής καθώς και αντίστοιχων διαφανειών. Τα τελευταία αποτελούν αξιόλογο εποπτικό υλικό, αξιοποιήσιμο ειδικά με τη χρήση της νεότερης τεχνολογίας.


Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών λειτουργούν και άλλα πολλά Μουσεία, τα εκθέματα των οποίων παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον από επιστημονικής και μορφωτικής άποψης και καλύπτουν ευρύτατο πεδίο επιστημονικών αντικειμένων.

- Περισσότερες πληροφορίες στην σχετική υποσελίδα της κεντρικής ιστοσελίδας του ΕΚΠΑ.

  

 

Επικοινωνία

Ταχυδρομική διεύθυνση: Θεολογική Σχολή, Πανεπιστημιόπολη Ζωγράφου, 157 84

Τηλέφωνο: 210-727 5803

Θέση στο χάρτη