Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

28.02.2017

Ορθόδοξη Θεολογία και Ιρανικό Ισλάμ

Τεχεράνη 20 και 21 Φεβρουαρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη 20 και 21 Φεβρουαρίου 2017 ο 6ος Γύρος του διαλόγου μεταξύ του Διεθνούς Κέντρου για το Διαθρησκειακό Διάλογο του Ιράν και εκπροσώπων της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και Θεολογίας με κεντρικό θέμα: «Θρησκευτικός ορθολογισμός, λύση στην αντιμετώπιση της βίας και του εξτρεμισμού».

Ο διάλογος στράφηκε γύρω από πέντε κεντρικούς πυλώνες: 1) O ρόλος της Εκπαίδευσης και της οικογένειας στην αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της βίας, 2) Η συμβολή των θρησκευτικών ηγετών στην πρόληψη της βίας και του εξτρεμισμού, 3) Ο ρόλος της ορθολογικής προσέγγισης της θρησκείας στην αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της βίας, 4) Ορθολογισμός και μετριοπάθεια και 5) Ανθρωπότητα και κοινές αξίες, θρησκευτικά επιτεύγματα για έναν καλύτερο κόσμο.

Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με Καθηγητές τόσο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης όσο και του ιδιωτικού Πανεπιστημίου των Θρησκειών της πόλης Κομ με βασικό ζητούμενο τη συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος μέσω της ανταλλαγής Καθηγητών και ερευνητών.  

Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετείχαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, οι Κοσμήτορες, του ΕΚΠΑ ο Καθηγητής Απόστολος Νικολαΐδης και του ΑΠΘ Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, ο Επίκουρος Καθηγητής Μιχαήλ Μαριόρας (ΕΚΠΑ), η Αναπλ. Καθηγήτρια  Νίκη Παπαγεωργίου (ΑΠΘ), και η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Ισμήνη Κριάρη.    

Ο 7ος Γύρος συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το δεύτερο ήμισυ του 2018.

 

Από την Κοσμητεία

της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.